Ridläger/kurser

Vi gör ett uppehåll i vår lägerverksamhet och anordnar för tillfället inga läger.

Vi har specialiserat oss på att anordna ridläger för mammaIMG_2847_2 eller pappa tillsammans med sitt/sina barn och familjer. Naturligtvis kan du även komma som mormor med barnbarn eller i någon annan kombination.
Vi arrangerar även specialkurser under weekend. Dessa genomförs på olika teman och i samarbete med externa föreläsare/instruktörer.

På alla våra läger och kurser går det bra att ta med sig egen häst/ponny.

  • När du är på läger på Rocklösa ska du verkligen känna att du lär dig mer om ridning. Vi arbetar från grunden och förklarar och visar så att du som elev förstår hur du ska göra. Mycket arbete läggs på en bra sits och en korrekt inverkan i harmoni med hästen.
  • Vi sätter alltid hästens välmående i centrum och lär ut detta till våra elever.
  • Vi vill att du ska utveckla din kunskap om hästen. Därför lägger vi mycket stor vikt vid innehållet i det dagliga teoripasset.
  • Att inte ha för stora lägergrupper.
  • God mat i riklig mängd och bra boende.

MAMMA/PAPPA-BARNLÄGERMBlongreining

Välkommen till våra mycket populära läger där du som vuxen kan tillbringa en lärorik, trevlig och avkopplande period tillsammans med ditt barn här på Rocklösa. Att dela och tillsammans få utöva ett gemensamt intresse är lika uppskattat av barn som av vuxen. Vi tar även emot nybörjare så här har du också möjligheten att för första gången få prova på och lägga din första grund i ridkonsten.

 Här kan du läsa en artikel införd i tidningen Tara om hur
Lotta och Stella hade det på Rocklösas mamma-barnläger våren 2009.

Gården: På Rocklösa lever alla gårdens djur ett naturligt liv oDSC03385ch all växtodling bedrivs ekologiskt. Det innebär att vi inte använder bekämpningsmedel eller konstgödning samt själva producerar det mesta av djuren foder. När du är på läger hos oss får du vara med och sköta om och umgås med alla gårdens djur. Här finns förutom alla hästarna, höns, ankor och katter.

 

Helgläger: Vi anordnar i första hand dessa läger under helger vårDSC05761, höst och vinter. Ni anländer kl 18.00 fredag kväll och lägret avslutas på söndagen ca kl 17.00. Under lägret hinner vi med fyra ridpass både med träning på ridbanan då vi rider dressyr eller bomarbete, anpassat efter var och ens förmåga och någon/några sköna turer i det vackra landskapet. Vi vill lära dig mycket så därför ingår även två teoripass. I övrigt lär du dig hämta och lämna hästen i hagen, sköta och pyssla med den, göra ren hästens box och verkligen få känna hur det är att ha egen häst. Våra hästar är mycket välutbildade och trevliga och passar både nybörjaren och den med lång ridvana. Vi lägger stor vikt vid att ryttaren ska kunna lära sig av hästen och satsar därför på hästar med bra skolning. Här på Rocklösa lär du dig hur viktigt samspelet är med hästen och vi jobbar mycket med grunderna i ridningen.

MButerittBOENDE
Du kan välja att bo hos oss med helpension eller självhushåll.

Självhushåll: Om du bor med självhushåll bor du i en av våra mysiga stugor.  Du lagar din egen mat i det lilla köket. Du städar stugan efter din vistelse.

 

Lillstugan: 4 bäddar på sovloft som nås via utetrappan på gaveln +Lillstuganlättarebild2 bäddar i bäddsoffa i vardagsrummet. Kök med matplats. Köket är utrustat med spis med ugn, kylskåp med frysfack, vattenkokare, micro och kaffebryggare. Porslin, kokkärl och övrig utrustning finns i stugan. Helkaklad dusch och toalett. Samtliga utrymmen är helrenoverade under 2013.

 

Åstugan
Hagstugan: 4 bäddar i våningssängar I stugan finns en miljötoalett och handfat. Kök med matplats. Köket är utrustat med spis med ugn, kylskåp med frysfack, vattenkokare, micro och kaffebryggare. Porslin, kokkärl och övrig utrustning finns i stugan. Helkaklade duschar finns i i stora kurshuset (100 m).

 

 

 

Helpension: Du sätter dig vid dukat bord och avnjuter vår goda mat. Under helgen serveras fredag kväll – supé, lördag och söndag – fruNergårdenhästarkost, lunch och eftermiddagsfika med hembakat och lördag kväll trerättersmiddag.
Vid helpension bor du i vårt nybyggda kurshus i något av de personligt inredda tvåbäddsrummen. Här finns också duschar och bastu. Bor du med helpension äter du i vår matsal. Här finns också en skön soffhörna där du kan mysa framför brasan och umgås med övriga som bor i huset.

Pris:      självhushåll 3 400:-/person
helpension 4 200:-/vuxen, 4 000:-/barn under 15 år

 

3-4 dagarsläger

Längre läger på 3-4 dagar anordnas också vid några tillfällen uMBpotatisnder året för mamma-barn/familjer. Massor med ridning och pyssel med lägerhästen i tre-fyra härliga dagar tillsammans med ditt barn. Vi delar in i olika grupper så vi tar emot både nybörjare och den med liten eller stor ridvana. Vi avslutar lägret med gymkhana som är en lek tillsammans med hästarna. Utmaningar där alla får möjlighet att använda sig av sina nya häst/ridkunskaper och träna sin balans.

MBgymnastikUnder dessa lite längre läger serveras frukost, lunch, middag och eftermiddagsfika. På ankomstdagen är första måltiden lunchen och på avslutningsdagen avslutar vi med eftermiddagsfika.
Pris 3-dagarsläger barn 0-15 år 4500:-, 16 år-vux 5000:-
Pris 4-dagarsläger barn 0-15 år 5500:-, 16 år-vux 6000:-

Anmälan: Ring först och kontrollera om det finns plats på önskat läger. Fyll sedan i en anmälningsblankett och betala in anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften är 2 000:-/person. Anmälan är giltig sedan anmälningsavgiften inkommit. Anmälan inbokas i den turordning som avgifterna kommer in. Resterande avgift erläggs senast 14 dagar innan lägret startar.

Avgiften sätts in på postgiro 431 58 71-6, Rocklösa gård. Anmälan skickas till: Rocklösa ridläger, Lena Gawell, Rocklösa, 646 96 Stjärnhov

Ridlägerbekräftelse: Översändes till dig när anmälningsavgiften och anmälningsblanketten inkommit. Den innehåller information om vilken lägerperiod du är inbokad på, utrustningslista, ankomst- och avslutningstider och vägbeskrivning.

Lägerhelger är utlagda som förslag men även andra helger kan bokas så ring och hör efter om du har egna önskemål.

Anmälan:
Anmälningsblankett i pdf-format

Övrigt: Vi har ansvars- och olyckfallsförsäkring

Har du frågor är du välkommen att ringa 0158 – 422 27 eller maila ridlager@rocklosa.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>