Hästarna


MILJARDUngponny8
Miljard är vår andra uppfödning av rasen Miljard är en svensk ridponny och han har samma mamma (Millan) som Miljon. Han är född 2004. Miljards pappa heter Verona´s Bogi och är Sveriges mest populära ridponnyhingst. Det kan man förstå när man träffar Miljard. Han är vacker, snygg, rör sig erhört bra och är väldigt tillgiven och snäll. Miljard vann fölchampionatet Sörmland mot alla andra raser. På 4-årskvaliteten blev han högst bedömd i Sverige i sitt ridprov med 9 på skritt, 9 på trav, 10 på galopp och 9 på utvecklingsbarhet. Miljard är tävlad i dressyr t o m LA men kan även skolor och är under en period riden av en Grand Prix-ryttare. Miljard är en maxad D-ponny. Kan ridas av alla.


MILJONannonstävling
Miljon är våran guldklimp. Han är född på Rocklösa i maj 2002. Hans mamma är Millan (ett sto med fantastisk gång och hoppad 135 cm) och hans pappa är connemarahingsten Juno Rory (vunnit mängder med SM-medaljer i dressyr, placeringar i EM och tagit 5 olika ryttare till SM). Miljon är en Svensk Ridponny som är 144,5 cm hög. Han har ett supertemperament, är lättlärd och mycket social. Har fått mycket goda vitsord på championat och utställning. Rör sig fantastiskt och fått beröm för att vara en unik ponny. Tävlad t o m FEI dressyr.


 


DOMINANSKroppsbild
Dominans är vår allra senaste uppfödning och född 2010 och är ett halvblod. Hans mamma är Dominion Park (Domina) som var ett engelskt fullblod som köptes till gården som lägerhäst. Domina sprang in 100.000:- som galoppör så det finns mycket snabbhet i Dominans. Hans pappa är Don Primero som var en lika populär hingst under alla sina verksamma år. Han hade fantastiska gångartspoäng. Det ser ut som att Dominans har fått en del med sig av det i sina gener. Dominans är den allra snällaste häst jag någonsin träffat och är oerhört lättlärd och lätt att hantera.


MUSSERONMusseronängen
Vår 3:e uppfödning av Svensk ridponny är Musseron. Han är född 2006 men har växt över ponnymåttet och är ca 152 cm hög. Musserons mamma var vårt lilla halvblodssto Muskot med en mycket bra stam (bl a Indus, Toe Hold och Urbino). Pappan till Musseron är vår egen uppfödning Miljon. Kombinationen har gett en mycket välbyggd och harmonisk häst med mycket bra rörelser. Musseron älskar människor och vill gärna stå och gosa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>